ALLA BARNKAMMARBÖCKER

Den sjungande Barnkammarboken

Den randiga Barnkammarboken

Pixibox: Barnkammarboken

Lilla BKB: Sånger för hela kroppen, inkl. DVD

Lilla Barnkammarboken - Grodor, prinsar och prinsessor

Lilla BKB: Grodor, prinsar & prinsessor

Lilla Barnkammarboken: Julsånger

Lilla Barnkammarboken: Julsånger

Min egen barnkammarbok

Den rosa Barnkammarboken

Den gyllene Barnkammarboken

Den silvriga Barnkammarboken

Den svarta Barnkammarboken

Den röda Barnkammarboken

Den gula Barnkammarboken

Den gröna Barnkammarboken

Den blå Barnkammarboken

Den vita Barnkammarboken

Lilla Barnkammarboken: Sju små sagor

Lilla Barnkammarboken: Rim och ramsor

Lilla Barnkammarboken: Godnattvisor

Den skimrande Barnkammarboken

Möt några av de fantastiska bokskaparna!

Barnkammarbokens identitet bygger mycket på kvalitetshistorier ackompanjerade av fantastiska illustrationer. Läs mer

Antologier

Fler antologier – kommande och de som redan finns

En antologi är en samling av flera kortare verk. Vanligen åsyftas litterära verk (till exempel novellsamlingar), men termen kan även användas för film. I akademiska sammanhang syftar det på en bok där flera författare har skrivit varsitt kapitel. Wikipedia

Glädjen i att samla många bra historier och illustrationer i en och samma bok är det som ständigt driver oss vidare att skapa nya antologier. Som en första utveckling av Barnkammarböckerna kom ”Lilla Barnkammarboken”, där hittills fem böcker utkommit.

Blåsippor, videungar och sockerbagare

Ljuvlig liten sångskatt med de bästa visorna och bilderna ur Alice Tegnérs och Elsa Beskows älskade produktion. Sjung själv eller lyssna på den medföljande CD-skivan.

Alice Tegnérs visor och Elsa Beskows bilder tillhör de mest omtyckta och välkända i svensk barnlitteratur. Generationer av barn och vuxna har kunnat glädjas åt deras verk, som fortfarande är lika populära idag. Här bjuds på klassiska barnkammarsånger, mysiga godnattvisor och pigga lekramsor.

Innehåll på skivan:
1. Årstiderna – Paula Helander, Pelle Carlberg, Ida Dåvderstam
2. Bä, bä vita lamm – Hedda Söderman Carlberg, Pelle Carlberg
3. Ekorr’n satt i granen – Jerry Thåström
4. Vart ska du gå? – Anna Maria Espinosa, Astrid Söderman Carlberg
5. Baka kaka – Frida Udén, Pelle Carlberg
6. Videvisan – Pernilla Andersson
7. Borgmästar Munte – Nassim Al Fakir
8. Majas visa – Paula Helander, Pelle Carlberg
9. Mors lilla Olle – Jerry Thåström
10. Lasse liten – Jacob Nordenson
11. Jordgubbar och smultron – Paula Helander, Ida Dåverstam,
       Pelle Carlberg
12. Månaderna – Truls Söderman Carlberg, Pelle Carlberg
13. Dansa min docka – Paula Helander, Bruna Goetze Hummelman
14. Blåsippor – Anna Stadling, Pecka Hammarstedt
15. Kring julgranen – Paula Helander, Ida Dåverstam, Pelle Carlberg
16. Tre pepparkaksgubbar – Tony Könberg, Tord Lundgren
17. Sockerbagaren – Ida Melin
18. Goder afton – Barnkammarkören

  • Köp >  Blåsippor, videungar och sockerbagare (inkl cd)

Du och jag, min skatt: Ettåringen

Ettåringen är en liten och tjock bok fullproppad av härliga sånger, ramsor, pekbilder och massor av annat spännande för alla som fyller, eller redan fyllt, ett år. Här ryms gamla och nya favoriter, rikt illustrerade av flera av våra främsta svenska illustratörer. 

  • Köp >  Du och jag, min skatt: Ettåringen

Du och jag, min skatt: Fyraåringen

Utkommer i april 2016
En härligt stor och generös samlingsvolym fylld av sånger, berättelser, poesi, ramsor och skojiga bilder för alla som fyller, eller redan fyllt fyra år. Här ryms gamla och nya favoriter briljant illustrerade av flera av våra främsta svenska illustratörer.

  • Köp >  Du och jag, min skatt: Fyraåringen

Du och jag, min skatt: Treåringen

Treåringen är en lagom stor och tjock samlingsbok fylld av sånger, roliga berättelser, upptäckarbilder, dagisramsor och annat spännande för alla som ska fylla, eller redan fyllt, tre år. Här ryms gamla och nya favoriter, rikt illustrerade av flera av våra främsta svenska illustratörer.

  • Köp >  Du och jag, min skatt: Treåringen

Du och jag, min skatt: Tvååringen

Vad ska man ge till en tvååring? Antologin för alla tvååringar, så klart! Här har du en samlingsvolym fylld av sånger, enkla berättelser, ramsor och skojiga bilder. Gamla och nya favoriter, noga utvalda och rikt illustrerade av flera av våra främsta illustratörer. 

  • Köp >  Du och jag, min skatt: Tvååringen

Elsa Beskow: bildskatt

En ovanlig pek- och konstbok! Följ med på djupet av Elsa Beskows bildvärldar. Denna pekbok är också en annorlunda konstbok som sätter fokus på detaljerna i Elsa Beskows klassiska bilder och ger stora och små en möjlighet att upptäcka helt nya sidor av hennes konstnärsskap. Både de mest välkända och älskade bilderna liksom mer okända bildskatter finns här presenterade på nära håll och bjuder läsarna på ett helt nytt äventyr i Elsa Beskows hisnande sagovärldar.

Elsa Beskow: bildskatt

Elsa Beskows Sagoskatt – Tripp, trapp, trull

En skattkista fylld av guld – upptäck Elsa Beskow på nytt!

Elsa Beskows böcker är klassiker – en kulturskatt som alla familjer borde ha hemma i bokhyllan.

I dessa praktfulla samlingar hittar du de allra mest älskade sagorna, verserna och bilderna av Elsa Beskow. Med originalillustrationer i färg och svartvitt är det här en sagoskatt som roar både barn och vuxna.

Provläs ur Tripp

Provläs ur Trapp

Provläs ur Trull

  • Köp >  Elsa Beskows Sagoskatt - Tripp
  • Köp >  Elsa Beskows Sagoskatt - Trapp
  • Köp >  Elsa Beskows Sagoskatt - Trull

Litens sagoskatt

Sånger, dikter och sagor – här finns något för alla! Allt från sånger som ”Lusse Lelle” och ”Idas sommarvisa” till Viktor Rydbergs klassiker ”Tomten” och längre texter om Pippi, Billy och Pelle Svanslös.

En bok att läsa och sjunga högt ur, och som hela familjen kan ha glädje av. Boken innehåller ett trettiotal sånger, dikter och sagor av välkända författare och illustratörer som Elsa Beskow, Mati Lepp, Lotta Olsson, Ulf Nilsson, Eva Eriksson, Filippa Widlund, Stina och Carin Wirsén. Och många, många fler.

Provläs ur boken

Små saker

”Var bor du lilla råtta? I din hatt! Vad gör du klockan åtta? Jagar katt!” En småbarnsklassiker som de flesta känner till, men som många vet vem som har skrivit. Britt G. Hallqvist skrev en mängd kända visor och verser för barn, men också psalmer och dikter för vuxna. I antologin Små saker har vi samlat det bästa ur hennes produktion för barn.

Texter om dofter, bilar och aviga dagar, småbarnsramsor, andliga verser samt sånger och dikter om livets stora och små saker har alla en plats i denna omsorgsfullt utvalda samling. Bilderna är gjorda av älskade illustratörer som Lena Anderson, Eva Eriksson, Kristina Digman, Marit Törnqvist och Mati Lepp bland andra.

2014 skulle Britt G. Hallqvist fyllt 100 år. Under hela året firas hennes betydelsefulla livsgärning, hennes arbete som översättare, diktare för barn och vuxna och som psalmförfattare, med mängder av aktiviteter över hela landet. Antologin Små saker är en del av det firandet.

Stora boken om ABC och 123

Klurigt och kul med siffror och bokstäver!

Möt siffror och bokstäver i vackra och finurliga sammanhang. Här finns de samlade i en unik bokstavs- och sifferantologi som vill väcka lust och nyfikenhet.

Kluriga räkneverser, ordlekar, bokstavs-poesi, siffror som gömmer sig…
Några av våra mest briljanta författare och illustratörer släpper loss i en kavalkad av härliga historier och bilder som alla handlar om bokstäver och siffror.
Det här är en unik antologi som innehåller både siffror och bokstäver. Boken är tänkt som en lustfylld inspiration som väcker nyfikenhet och lockar till skratt, men också leder vidare till funderingar kring de fantastiska byggklossar som formar en stor del av vår tillvaro.
Här finns gamla kära favoriter och nyproducerat material.

Provläs ur boken

  • Köp >  Stora boken om ABC och 123

Vill du läsa?

Guldkorn ur Elsa Beskows älskade läsebok

I denna praktfulla antologi har vi samlat de mest älskade berättelserna, verserna och illustrationerna ur Elsa Beskows ”Vill du läsa?”. Här samsas det jordnära med det fantasifulla. Tvåordsmeningar med längre sagor. Och färgglada akvareller gör sällskap med expressiva svartvita bilder. En klassiker för alla generationer.

Elsa Beskows läsebok ”Vill du läsa?” utgavs första gången 1935 och påverkade en hel generation svenska skolbarn. Hennes rika sagovärld med färgglada, spännande och banbrytande bilder väckte nyfikenhet och skapade läsintresse. Nu får en ny generation chansen att uppleva denna kulturskatt och bekanta sig med Lisa, Hans, Toto och alla de andra.

”En vacker volym på 140 sidor i liggande bilderboksformat, med allt från ABC-lära till längre sagor och berättelser, samt visor och dikter/…/ Boken räcker till många högläsningsstunder över generationsgränserna med jämförelser mellan då och nu, och lockar kanske också till läsning på egen hand.”
Margareta Möller, BTJ

  • Köp >  Elsa Beskows sagoskatt: Vill du läsa?